dijous, 13 de juliol de 2017

Dedicat als avis i àvies

LES ARRUGUES DE L’ÀVIA
Autor: Simona Ciraolo  (Text + il·lustracions)
Editorial: Andana, 2017
Edat: + de 5 anys


Aquest àlbum il·lustrat ens parla d’una àvia que té moltes arrugues, bueno, com totes les iaies. És el seu aniversari i la família li organitza una festa per celebrar-ho. La seva neta, veient la cara que fa l’àvia, es pensa que no li ha agradat la sorpresa.


La nena li pregunta si li molesten les arrugues i l’àvia li respon que gens ni mica, llavors li explica que cada arruga és molt més que un plec de pell a la cara, són els records de moments importants viscuts al llarg de la vida, per això mateix les arrugues no li molesten sinó més aviat al contrari, li agraden molt. Aleshores la nena li assenyala algunes arrugues i l’àvia li explica quins records amaguen.
És una història molt bonica, sobretot per compartir-la amb la teva àvia, això sí, compte que no sigui molt presumida i no s’enfadi quan li digueu que té arrugues! :-)

L’AVI DE LA MARTINA
Autor: Guillem Terribas
Il·lustracions: Sandra de la Prada
Editorial: Cruïlla (Col·lecció - EL Vaixell de Vapor)
Edat: + de 5 anys


Aquest llibre tracta d’un avi i una neta, en aquest cas l’avi és l’Andreu i la neta la Martina. A mi m’ha agradat aquest llibre perquè me sentit una mica, molt poc però una mica, en això de ser la neta i que tinc un avi i com a la Martina se li mort un avi.

En aquest llibre tot passa en una llibreria. A mi les il·lustracions m’han agradat perquè no han de ser perfectes i en aquestes il·lustracions l’avi Andreu té el cabell blau. També s’ha de dir que aquest llibre és en realitat la història de Guillem Terribas amb la seva neta (la Martina???) i també la seva llibreria que existeix en realitat, està a Girona i es diu “La 22”.
De fet hi ha moltes cosetes de la història que recorden a l’autor. Que a més de ser un gran llibreter també és molt aficionat al cinema.
Dius que el llibre t’ha recordat el teu avi. T’ha fet entristir això?


L’ILLA DE L’AVI
Autor: Benji Davies   (Text + il·lustracions)
Editorial: Andana, 2015
Edat: + de 6 anys


Aquest llibre tracta d’un avi i un net, en Leo. En Leo quan estava a casa i volia anar a casa l’avi podia anar-hi en un tres i no res, només havia d’anar a la porta de darrera de casa, allà estava la porta de l’avi i hi pot anar quan vulgui o li calgui. Aquest dia que el Leo va anar a casa l’avi l’avi estava a les golfes. I en Leo es va imaginar.
Després can entrar al creuer de l’avi i al cap d’una estona en Leo va cridar TERRA A LA VISTA!!!!!!!!!!
Van caminar i caminar, van trobar una casa de l’arbre. Van caminar tota l’illa de cap a cap i van trobar uns llocs meravellosos.
L’AVI ÉS … L’AVI!
Autor: Lilli Messina (Text + il·lustracions)
Editorial: Takatuka, 2010
Edat: + de 3 anys

Aquest llibre a mi m’ha fet molta però que molta gracia aquest avi que casi no te cabell ni dents es molt divertit i us el vinc a recomanar a qui a histories.

Si es veritat que em veniu a escoltar us recomano que us compreu el llibre de l’avi és …. l’avi o fins i tot la col·lecció de 3 llibres.

Cap comentari:

Publica un comentari